Gezondheidszorgcentrum

"Hulp is altijd in de buurt!"

In het Kristal is er veel aandacht voor gezondheidszorg. In de zomer van 2014 werd het gezondheidscentrum opgeleverd en op 20 november 2014 vond de feestelijke opening plaats. Een huisarts, fysiotherapeuten, verloskundigen, een huidtherapeute en een medicatie-uitgiftepunt van een apotheek zijn onderdeel van dit gezondheidscentrum. Inmiddels is er ook een vestiging van het Centrum voor Jeugd- en Gezin en kunt u gebruikmaken van de diensten van een diëtiste en een podotherapeut. Verder is er de mogelijkheid voor bloedafname.

Huisarts P. Zandvliet

Op 1 september 2014 heeft in het gezondheidscentrum de huisarts Hr. P. Zandvliet zijn praktijk gevestigd. Het adres is Distelvlinderlaan 210, 7323 XB. Het praktijk nummer is (055) 763 05 26. Meer informatie leest u ook op www.huisartsenpraktijkhetkristal.nl.

De praktijk is dagelijks geopend. Er werken twee praktijkassistentes die voor u klaar staan voor het meten van bloeddruk, bepalen van bloedsuiker, verbinden van wonden, oren uitspuiten en vele andere handelingen. Er werken ook twee praktijkondersteuners. Een daarvan is gespecialiseerd in chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en COPD. Bij de andere praktijkondersteuner kunt u terecht voor psychische klachten. Wij werken zo veel mogelijk op afspraak. Ook via de website kunt u een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen en ook een vraag stellen aan de huisarts (e-mailconsult).

U kunt in het gezondheidscentrum ook bloed laten afnemen op vrijdags van 10.00 tot 10.30 uur. 

Fysiotherapie

Fysiotherapie Zevenhuizen & Zuidbroek  is naast algemene fysiotherapie gespecialiseerd in o.a. acupunctuur, bekkenfysiotherapie, bindweefseltherapie, dry needling, echografie, littekenbehandeling, lymf- en oedeemtherapie, manuele therapie, medical taping, orofaciale therapie en sportblessures. Ook worden er diverse groepslessen aangeboden zoals; ZwangerFit, MamaFit en de beweegprogramma's COPD, hart en diabetes.

Een team van zes fysiotherapeuten staat voor u klaar! Als het nodig is kunt u ook aan huis worden behandeld. Bel voor meer informatie of voor het maken van een afspraak naar (055) 303 21 49 of mail naar info@fysio7huizen.nl. Of bekijk onze website www.fysio7huizen.nl.


Podotherapie van Paramedisch Voetencentrum Apeldoorn


Last van uw voet(en), enkel, knie, heup of onderrug? De podotherapeut helpt.

REUMA | SPORT | ONCOLOGIE | DIABETES | KIND

Met welke klachten kunt u naar de podotherapeut?
 • Pijn aan voeten, enkels, knieŽn, heupen en/of rug
 • Standsafwijkingen
 • Teenafwijkingen
 • Nagel- en/of huidproblemen
 • Overbelastingsklachten

Enkele behandelmogelijkheden:
 • (Teen)orthese
 • Taping
 • Vilttherapie
 • Podotherapeutische zolen
 • Nagelbeugels
 • Dry needling
 • Mobilisatie/manipulatie
 • Schoenmodificaties
 • Behandeling bij ingegroeide teennagels, likdoorns, blaren en/of eeltvorming
 • Oefeningen
 • Voorlichting en advies

DRUKMETING | HIGH SPEED CAMERA | ECHOGRAFIE

Goed om te weten
Een podotherapeut is niet hetzelfde als een podoloog. U heeft geen verwijzing nodig voor de podotherapeut. Op aanvraag kunnen wij ook bij u aan huis komen.

Bel voor een afspraak met de podotherapeut naar 055-3030914 of mail naar info@voetencentrumapeldoorn.nl Voor meer informatie zie www.voetencentumapeldoorn.nl.

Diëtistenpraktijk Vaassen Apeldoorn

Met ingang van 1 september 2014 start Diëtistenpraktijk Vaassen Apeldoorn in de huisartsenpraktijk van dr. Zandvliet. De praktijk is gespecialiseerd in de begeleiding bij Bariatrische chirurgie, Coeliakie, Diabetes, Enterale voeding (sondevoeding) en overeetstoornissen. U kunt hier ook terecht voor een individueel advies bij o.a. onbedoeld gewichtsverlies, overgewicht, hart- en vaatziekten, COPD, darmproblemen, slikklachten, voedselovergevoeligheid, zwangerschap of een algemeen voedingsadvies.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen naar 06 13 76 29 13 of mailen naar info@dietistapeldoorn.nl. Voor meer informatie zie www.dietistapeldoorn.nl.  


Verloskundigen

De vier verloskundigen van praktijk La Vita begeleiden en ondersteunen vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en gedurende het kraambed. Zowel overdag als 's avonds houden zijn er spreekuren en ook voor het maken van echo's kunt u in het Kristal terecht. Voor informatie of het maken van een afspraak belt u met 0578 57 50 93.


 Praktijk FOCUS huidzorg voor huid-oedeem en lasertherapie

Bij praktijk FOCUS huidzorg kunt u rechtstreeks, zonder een verwijzing van huisarts of medisch specialist, een afspraak maken met een huidtherapeut. Op de website  van FOCUS huidzorg vindt u informatie over de behandelingen die uitgevoerd worden in de praktijk.  website: www.focushuidzorg.nl Tel: 055 210 0103

FOCUS huidzorg  is aangesloten bij de beroepsvereniging N.V.H.(Nederlandse Vereniging voor Huidtherapie) en geregistreerd bij de kwaliteitswet BIG en in het kwaliteitsregister Paramedici. 

Praktijk voor Logopedie en Coaching

 
Op 16 maart 2015 startte De Nieuwe Kamer- Praktijk voor Logopedie en Coaching in Gezondheidscentrum Kristal. De praktijk biedt logopedische begeleiding voor alle leeftijden op alle logopedische gebieden - adem - stem- gehoor - spraak - taal - slikken. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met Sharon Nieuwkamer, nummer 06-550 19 389. Ook kunt u mailen naar info@denieuwekamer.com of kijken op www.denieuwekamer.com. De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging NVLF en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.’ 

Praktijk voor Klassieke Homeopathie


U kunt nu ook terecht bij Klassiek Homeopaat Mascha Jansen. Homeopathie is inzetbaar voor iedereen in alle leeftijdsfasen. U kunt bij haar terecht voor acute klachten (bijv. oorpijn, luieruitslag of spruw), voor klachten die langer bestaan (bijv. migraine, menstruatieklachten, allergieen, eczeem) en voor klachten rondom de zwangerschap en bevalling. 
Het is absoluut veilig, heeft geen bijwerkingen en zet aan tot snel, mild en duurzaam herstel. Belangrijk is dat er de tijd voor u wordt genomen om naar de huidige klacht in zijn totaliteit te kijken. Werkelijk vele soorten klachten zijn met deze natuurlijke geneeswijze goed en effectief te behandelen. 
Iedere woensdag van 10.00 tot 14.00 uur, voor vragen of afspraken aanwezig (ruimte van verloskundigen La Vita). In overleg zijn ook andere dagen mogelijk of een huisbezoek. Bij een aanvullende verzekering, vergoeding van een x gedeelte door meeste zorgverzekeraars. Dit gaat niet van het eigen risico af en je hebt hier geen verwijzing van de arts voor nodig. Aangesloten bij beroepsvereniging NVKH. Hebt u vragen over homeopathie? Neem dan vrijblijvend contact op, telefonisch 06-53709373 of mail naar info@khmj.nl


Mindfit, instelling voor Generalistische Basis GGZ


Wij, Marit Noppen (GZ-psycholoog) en Diana Jansen (GZ-psycholoog), hebben per november 2015 onze intrek genomen in Gezondheidscentrum het Kristal. Wij werken voor Mindfit, instelling voor Generalistische Basis GGZ. Wij bieden hulp voor volwassenen met psychische problemen, dichtbij en zonder wachtlijst. Denk bijvoorbeeld aan somberheid, angst, piekeren, dwangklachten, problemen na een traumatische ervaring en medisch onverklaarbare klachten. 

Mindfit werkt praktisch, oplossingsgericht en in nauwe samenwerking met de cliënt. Mindfit kan zowel individuele behandelingen als groepsbehandelingen bieden. Ook online behandelingen maken een belangrijk deel uit van ons aanbod. Daarnaast bieden wij diagnostisch onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen. Mensen kunnen bij Mindfit terecht met een verwijzing van de huisarts naar de Basis GGZ. De behandelingen worden in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekering. Heeft u vragen of wilt u (vrijblijvend) overleggen? Neem dan gerust contact op via 088 646 3314 of apeldoorn@mindfit.nl. Meer informatie over Mindfit vindt u op www.mindfit.nl.