Dagbehandeling

"Breng de dag op een plezierige en nuttige manier door!" 

Voor ouderen die lijden aan dementie of een psychische stoornis is structuur erg belangrijk. In veel gevallen leidt het ziektebeeld ertoe dat ouderen de grip op het leven dreigen te verliezen. Dagbehandeling kan dan vaak een uitkomst bieden. KleinGeluk kan dagbehandeling ook in het Kristal aanbieden.

Door middel van uiteenlopende activiteiten worden de geestelijke, lichamelijke en sociale functies van de oudere getraind. Dit gebeurt gedurende één of meer dagdelen per week. Centraal hierbij staat dat de mogelijkheden van de deelnemer optimaal worden benut. Dit wordt vooraf in een zorgplan vastgesteld. 

De activiteiten variëren van bewegen op muziek, oriëntatie- en realiteitstrainingen tot daguitstapjes. Deelnemers aan de dagbehandeling worden ’s ochtends met groepsvervoer thuis opgehaald en na afloop ook weer teruggebracht. Tussen de middag wordt een warme maaltijd geserveerd. Door de dagbehandeling te bezoeken kan ook de thuissituatie worden ontlast.
Voor wie? 

Deze vorm van dagbehandeling is bestemd voor ouderen die door dementie of een psychische stoornis de grip op het leven dreigen te verliezen. Het gaat om ouderen die thuis wonen en eventueel op een wachtlijst staan voor opname in een verpleeghuis. Uitgangspunt is steeds dat de deelnemer de dag op een plezierige en zinvolle manier doorbrengt. 

Voorwaarden

Om voor dagbehandeling in aanmerking te komen heeft u een indicatie van het CIZ nodig.

Kosten

Indien u een indicatie van het CIZ heeft, zijn er geen kosten aan de dagbehandeling verbonden. Dit geldt zowel voor de verpleging, de maaltijd als de therapieën/activiteiten. Voor het (groeps)vervoer wordt een bijdrage gevraagd, tenzij het CIZ tevens een medische indicatie heeft gegeven voor vervoer. In dat geval hoeft u niets te betalen.