Veelgestelde vragen

HUREN
Ik wil een woning huren in het Kristal, kan dat?
Het Kristal beschikt over 100 sociale huurappartementen die zeer geschikt zijn voor senioren of mensen met een zorgvraag. Houd de website van Woonkeus Stedendriehoek in de gaten. Via Woonkeus kunt u reageren op woningen die vrijkomen.

Ik heb een vraag over mijn woning/algemene ruimte het Kristal, wie moet ik daarvoor hebben?
U kunt in dat geval bellen met de Klantenservice van de Woonmensen via (055) 548 48 48.

VOORZIENINGEN 

Worden er in het zwembad ook zwemlessen gegeven?
Informatie over lessen, openingstijden en tarieven van het zwembad vindt u op deze pagina. Heeft u meer vragen over het zwembad, neem dan contact op met Accres.

Kan ik gebruik maken van de sportzaal?
De sportaccommodatie is overdag in gebruik door de scholen en het revalidatiecentrum, maar buiten die uren kunt u (tegen betaling) ook gebruik maken van deze ruimtes. Informeer hiernaar bij Accres.

ONDERWIJS
Ik wil mijn kinderen aanmelden voor één van de scholen in het Kristal, waar kan ik terecht?
U kunt zich aanmelden bij de school van uw keuze. Maak gerust een afspraak met de schoolleiding voor een rondleiding en een informatief gesprek. Iedere school heeft ook een eigen website. Voor meer informatie over de verschillende scholen klikt u hier.

WERKEN
Zijn er vacatures in zorg?
KleinGeluk zoekt regelmatig nieuwe collega’s in de zorg. Kijk voor de actuele vacatures op de website van KleinGeluk.

Kan ik stage lopen in de zorgteams?
KleinGeluk kan regelmatig stagiaires gebruiken in de zorg. Bel voor meer informatie 0800-0604.

ALGEMEEN
Hoe ziet het Kristal er uit?
Het Kristal bestaat uit vier woontorens en lage gebouwen van enkele verdiepingen. De torens verschillen in bouwhoogte. De hoogste is twaalf verdiepingen, de andere zijn negen, acht en zes verdiepingen. De gebouwen zijn voorzien van grasdaken, die het regenwater opvangen. Het Kristal beslaat een oppervlakte van 200 bij 200 meter. Dat zijn zes voetbalvelden. Er komt een parkeergarage voor 146 auto's van bewoners en personeel. Buiten komen twee parkeerterreinen van 70 en 50 parkeerplaatsen. Voor schoolbusjes zijn er twee opstelstroken.

 

Waarom heet het gebouw het Kristal?
Naamgever van het Kristal is stedenbouwkundige Gerrit Vosselman, ontwerper van de wijk Zuidbroek. Hij is verantwoordelijk voor de hoofdopzet van de wijk en wilde alle lijnen van de wijk laten samenkomen in één kristallisatiepunt: het Kristal. In het gebouw zelf komen alle lijnen op hun beurt weer samen in het hart van het gebouw, het dorpsplein. Architect van het Kristal is Frits van Dongen van de Architecten CIE uit Amsterdam.

Waar ligt het Kristal? 
Het Kristal ligt midden in de nieuwe wijk Zuidbroek in Apeldoorn, op de hoek van de Laan van de Charleston en de Distelvlinderlaan. Voor alle ins en outs over Zuidbroek kunt u ook terecht op zuidbroek.info

Wie hebben het Kristal gebouwd?
Bouwbedrijf MOES heeft het Kristal gebouwd. Opdrachtgevers zijn de gemeente Apeldoorn (onderwijs en sport) en de Woonmensen (woningen, zorgdiensten en commerciële ruimtes).